Odisszi tánc oktatás

Odisszi táncot 2006 óta tanítok. Az Odissziben egy újabb szintre léptem 2015-től mesterem Rahul Acharya vezetése alatt. Azóta az ő általa alapított ODRA Tánciskola keretein belül tanítom az Odisszit gyakorlolni vágyókat. 

Honnan kapta a nevét az ODRA tánciskola?

A Földön található legrégebbi előadóművészeti tankönyvünk a Natyasastra négy táncstílust különböztet meg, Avanti (észak) Panchali (nyugat), Daksina Natya (dél) és Odra Magadi (kelet). Az Odra Orissa ősi neve, Odra Magadi pedig az Odisszi indiai tánc elnevezése volt. Erről kapta nevét Rahul Acharya és Túri Virág Réka által most alapított ODRA Odissi Dance and Reasearch Academy. 

Az intézményünkben tanuló diákok holisztikus megközelítésben tanulmányozzák a táncot, és nem csak annak technikáját sajátítják el. Képzésünk intenzív elméleti tanulmányokat is magába foglal, melyek során megismerhetők a tánchoz-művészetekhez kapcsolódó ősi szanszkrit írások, mint pl. a Natyasastra, Abhinaya Darpana, Abhinaya Chandrika, Dasarupaka, Nartana Nirnaya stb. Ezen felül nagy hangsúlyt fektetünk a szellemi írásművek, mint pl. a Védák, Upanisadok, Puránák stb., valamint az Úr Dzsagannáth, táncunkhoz szervesen kapcsolódó, kultúrájának, szokásainak, szertartásainak és a mahari-k hagyományának stb. ismeretére.

Tanárok:

Rahul Acharya – India, alkalmanként Magyarország
Túri Virág Réka – Magyarország

Mi is az az Odisszi tánc? Bővebben itt olvashatsz róla.

Itt a lehetőség, hogy csatlakozz!